Annons

Annons

Parmesanchips med citroncreme och löjrom

Parmesanflarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citroncrèmen kan förberedas och förvaras i kyl. Lyxigt, enkelt och underbart gott!

Parmesanflarn med citroncrème och löjrom.

Parmesanflarn med citroncrème och löjrom.

Tid: 15 minuter

Du behöver:

250 g grovriven parmesan
1 burk löjrom
1 liten rödlök (finhackad)
någon färsk ört att dekorera med, t ex körvel eller persilja

Citroncrème:

2 dl creme fraiche
skal av 1 citron
salt
nymalen svartpeppar

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med lite löjrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar.

Du kan även använda dippen till vanliga chips. Se vår video!

(666)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar