Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du höstens godaste poke bowl

12 okt, 2018 
AvMaja Söderström Hjelm
Vem spelar huvudrollen i din poke bowl i höst? Vi slår ett slag för mangon - och tipsar om nyheten Coca-Cola light® Exotic Mango som passar perfekt till den exotiska bowlen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Advertisement

Poke bowlen tycks vara en förälskelse utan slut och idag finns den i oändliga varianter från världens alla kök. Så vilken ska man välja? Såhär i höstmörkret har vi ett tips som med säkerhet kommer lysa upp tillvaron: Boosta poke bowlen med exotiska smaker och låt mangon spela huvudrollen!

Mangon är inte bara den ultimata smakförhöjaren i en rätt med mycket sälta eller sting – den härliga smaken får oss också att drömma om exotiska platser långt bortom ruskigt höstväder. Nedan bjuder vi, i samarbete med Coca-Cola light på ett härligt poke bowl-recept med mango.

Coca-Cola med smak av mango.
Coca-Cola med smak av mango.

Psst! För att maxa smakupplevelsen ytterligare – servera poke bowlen tillsammans med Coca-Cola lights nyhet Exotic Mango! Servera väl kyld med 2/3 is.

Recept: Poke bowl med ris, lax och mango

Poke bowl med ris, lax och mango.
Poke bowl med ris, lax och mango.

Tid: 45 minuter

Portioner: 4

Du behöver:

1,5 dl ris

4 salladslök

1,5 gurka

1 mogen mango

2 mogna avokado

100 g färsk spenat

Annons

1 tsk olja till stekning

Sojamarinerad lax:

400 g laxfilé utan skinn

1 schalottenlök

1 vitlök

2 msk sesamolja

1⁄2 dl sojasås

1⁄2 tsk salt

1⁄2 tsk chilipulver

Till servering:

1 msk sesamfrön

Så här gör du:

1. Tärna laxen. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda lax, lök, vitlök med sesamolja, sojasås, salt och chilipulver. Låt stå i ca. 15 minuter i kylskåpet.

2. Koka riset enligt anvisning. Rensa och skär salladslöken i små bitar, skölj gurkan och skär den i tunna skivor och skala mangon och skär till små tärningar. Ta bort kärnan på avokadon och skär sedan upp avokadon i tunna skivor. Skölj och torka spenaten och stek den under några minuter i en panna med olja.

3. Servering: Rosta sesamfrönen i en torr panna. Fördela riset i 4 skålar och toppa med gurka, mango, avokado, spenat och lax. Sprid ut sesamfrön över laxen och toppa med salladslök.

Förhöj smakupplevelsen med Coca-Cola light Exotic Mango!

Drick Coca-Cola lights läskande nyhet till poke bowlen!

Coca-Cola light Exotic Mango.

Läs mer om nyheten här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons