Annons

Annons

Rödbetsburgare med ugnsrostade rotfruktsflarn

Att byta ut köttet i hamburgaren mot något vegetariskt har nog aldrig varit lättare! Den här enkla rödbetsburgaren innehåller hela färgskalan vilket gör att man får i sig många olika antioxidanter i samma måltid.

Färgglad rödbetsburgare av Frida Duell.

Tid: 40 min
Antal portioner: 4

Du behöver:

Rödbetsbiffar
2 rödbetor, skalade och grovrivna
2 dl quinoa, kokt
1 knippe salladslök, finstrimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl pankoströbröd
1 ägg
150 g fetaost, grovriven
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
pankoströbröd till panering
olja till stekning

Annons

Rotfruktsflarn
100 g sötpotatis, rödbeta, palsternacka eller morot, skalad och tunnskivad, gärna med mandolin
olivolja
flingsalt
färsk rosmarin, finhackad

Tillbehör
skivad avokado, väl mogen
picklad rödlök (recept här)
srirachamajonnäs
mâchesallad, babyspenat eller grovhackad bladpersilja
hamburgerbröd

Gör så här:

Rödbetsbiffar:
Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Forma till 4 biffar och vänd dem i pankoströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna några minuter per sida tills de blivit krispiga.

Rotfruktsflarn:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skivad rotfrukt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flingsalt.

Rosta mitt i ugnen i 20–25 min, eller tills rotfrukterna är krispiga i kanterna (tiden beror på rotfruktens tjocklek). Stäng av ugnen och öppna luckan. Låt chipsen ligga kvar i eftervärme i cirka 15 min.

Låt svalna på ett hushållspapper och strö på lite flingsalt och färsk rosmarin.

Receptet är hämtat från Frida Duells bok ”Mat, myt, vetenskap: Läkarens recept” som lanseras den 22 augusti.

Läs även: 6 goda röror att dippa grönsaker eller pommes i

Goda röror att dippa grönsaker eller pommes i.

Goda röror att dippa grönsaker eller pommes i.

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar