Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Nu lanseras rosa choklad – så smakar den!

11 sep, 2017 
AvMalin Karlberg
Föredrar du mörk, ljus eller vit choklad? Oavsett vilket så kommer nu en ny chokladsort, som fått sin rosa färg helt naturligt från röda kakaobönor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Den rosa chokladen tillverkas av röda kakaobönor.
Den rosa chokladen tillverkas av röda kakaobönor.

Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.

Röda kakaobönor

Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.

Annons

Måste godkännas

Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta uppemot ett år.

Recept: 10 snabba och goda choklad-idéer

Rocky Road är en favorit bland stora och små! Foto: Shutterstock
Rocky Road är en favorit bland stora och små! Foto: Shutterstock

Källa: Eater.com

Foto: Barry Callebaut
Artikeln publicerades först på Femina

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons