Annons

Annons

Nu lanseras rosa choklad – så smakar den!

Föredrar du mörk, ljus eller vit choklad? Oavsett vilket så kommer nu en ny chokladsort, som fått sin rosa färg helt naturligt från röda kakaobönor.

Den rosa chokladen tillverkas av röda kakaobönor.

Den rosa chokladen tillverkas av röda kakaobönor.

Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.

Röda kakaobönor

Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.

Måste godkännas

Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta uppemot ett år.

Recept: 10 snabba och goda choklad-idéer

Rocky Road är en favorit bland stora och små! Foto: Shutterstock

Rocky Road är en favorit bland stora och små! Foto: Shutterstock

Annons

Källa: Eater.com
Foto: Barry Callebaut
Artikeln publicerades först på Femina

(245)

Annons

Laddar