Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost

13 maj, 2017 
AvRedaktionen
Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.
Rostat surdegsbröd med en röra på edamamebönor och fetaost. Riktigt gott till förminglet eller som ett härligt inslag på buffén!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

350 g edamamebönor i skal

100 g fetaost

2 msk myntablad (hackade)

svartpeppar från kvarn

1 msk jungfruolivolja

50 g blandade salladsblad

10 körsbärstomater (halverade)

1 tsk citronjuice

4 små surdegsbrödskivor

Gör så här:

Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt bönskidorna och koka i 4 minuter. Häll av i durkslag och skölj tills bönorna kallnat. Tryck ut bönorna i en skål. Smula över fetaosten och strö över myntan. Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Rör om.

Vänd runt tomater och sallad tillsammans med resterande olivolja och citronjuice. Rosta brödet i brödrosten, skeda upp röran på brödet och servera med salladen.

Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.
Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons