Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander

25 jun, 2017 
AvRedaktionen
Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.
Matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri. Servera på surdegsbröd som du penslar med olivolja och gnider in med vitlök.
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

4 skivor surdegsbröd

olivolja

1–2 vitlöksklyftor

4 skivor ryggbiff (à 150–200 g)

smör

salt och peppar

blandad sallad

1 kruka färsk koriander

Chimichurri:

1 dl finhackad färsk basilika, bladpersilja och koriander

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1–2 röda chilifrukter

1 lime

1/2 dl olivolja

salt

Gör så här:

Pensla brödskivorna med olivolja, gnid in dem med vitlök och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Smörstek köttet enligt önske­mål, salta och peppra. Finhacka alla ingredi­enser till chimichurrin och blanda med saften från limen och olivolja. Smaka av med salt. Lägg lite sallad på varje brödskiva, därefter köttet och toppa med en rejäl sked chimi­ churri. Strö över färska korianderblad.

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.
Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons