Annons

Annons

Så bygger du ett chokladhus

Pepparkakshus i all ära, men varför inte testa att göra ett chokladhus i år! Du slipper göra degen, kavla och grädda, det är bara att börja montera och dekorera.

Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhuset blev förra årets nykomling i julbaket och digitala medier fylldes av bilder på fantasifullt dekorerade chokladhus. I år har matstylisten och skribenten Emily Dahl tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.

Annons

Läs också: Så lyckas du med ditt pepparkakshus – smarta mallar

Grundbyggsats för chokladhus:

6 chokladkakor
1 påse chokladlinser
Florsocker
Övrigt ätbart pynt exempelvis kristyr

Så bygger du ett chokladhus:

1. Skär ut de olika delarna så att de passar ihop.
2. Smält choklad och montera ihop huset.
3. Montera taket.
4. Dekorera med chokladlinser, florsocker och övrig dekoration.

Tips!

  • Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga.
  • Lek med färg och form och använd allt ätbart pynt du hittar i skåpen.
  • Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
  • Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.

Andra gillar också:

(97)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar