Annons

Annons

Så gör du nyttigt blomkålsris

Blomkålsris är ett utmärkt alternativ till vanligt ris och lika gott som det är enkelt att göra. Det är dessutom perfekt för dig som vill dra ner på kolhydraterna.

blomkalsrisBlomkålsris med lime och koriander. Foto: House of Yumm

Blomkålsris med lime och koriander. Foto: House of Yumm

Du behöver:

1 stort blomkålshuvud

Gör så här:

1. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet eller mixa blomkålsbuketter i en matberedare.

Annons

2. Släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunder och häll sedan av i ett durkslag.

3. Det går även utmärkt att steka blomkålsriset i smör eller olja.

4. Krydda med salt och peppar, färska örter, vitlök eller chili.

Tips! Det finns även färdigrivet blomkålsris att köpa i många livssmedelsbutiker. Leta i kyldisken där det förvaras färdigblandad sallad och andra grönsaker.

Testa även: Heltstekt blomkål och blomkålspizza

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Blomkålspizza med valnötter och päron.

Blomkålspizza med valnötter och päron.

(254)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar