Annons

Annons

Smörstekt hummer med chili och ingefära

Kokt hummer är gott men råstekt hummer är ännu godare, enligt kocken Jimmi Eriksson. Glöm inte att skeda det goda smöret över hummerstjärtarna under stekning och servering för att ge dem ännu mer smak.

Smörstekt hummer med chili och ingefära.

Smörstekt hummer med chili och ingefära.

4 port

Du behöver:

4 råa hummerstjärtar med skal
100 g Arla® Svenskt Smör
1 röd chili
50 g färsk ingefära
10 kvistar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
salt

Gör så här:

Koka upp vatten i en kastrull
Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem.
Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar.
Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna, i smör i en stekpanna ca 5 min.
Ta upp humrarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan.

Annons

Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärten för att hålla den rak under stekningen.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

(94)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar