Annons

Annons

Trerättersmeny med fördrink – under 1 timme!

När man bjuder hem till middag vill man gärna äta något extra gott, men samtidigt inte stå för länge i köket. Med den här menyn gör du klar maten under 1 timme!

Snabb trerättersmeny med fördrink.

Snabb trerättersmeny med fördrink.

Tips! För att du ska kunna hålla tiden krävs en bra handmixer. Då fixar du snabbt och enkelt såväl örtolja som basilikasås och mintcrisp. Gör gärna klart allt som ska mixas först. Det kan stå färdigt och vänta på övriga maten.

FÖRDRINK:

Ingefärssparkler med mynta och lime

Ingefärssparkler med mynta och lime.

Ingefärssparkler med mynta och lime.

Annons

1 drink
Tid: 5 minuter

Gigner ale, lime och mynta ger en pigg touch till mousserande.

Du behöver:

1 dl ginger ale
1 dl mousserande vin
1 limeskiva
strimlad mynta
krossad is

Gör så här:

Blanda antingen direkt i glasen eller ännu enklare i en kanna. Alla kommer garanterat vilja ha påfyllning.

FÖRRÄTT:

Fikon- och mozzarellasallad med bresaola och örtolja

Fikon- och mozzarellasallad med bresaola och örtolja.

Fikon- och mozzarellasallad med bresaola och örtolja.

4 personer
Tid: 15 minuter

Söta fikon, salt bresaola och mjuk mozzarella – en snabblagad favoritsallad.

Du behöver:

200 g bresaola i skivor
2 påsar mozzarella (à 120g)
4–6 färska fikon
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
hyvlad parmesan (valfritt)

Gör så här:

Lägg upp bresaolan på ett stort fat tillsammans med skivad mozzarella och fikon. Häll olivolja i en skål och lägg i finhackad vitlök och basilikablad. Mixa till en slät olja och smaka av med salt och peppar. Ringla örtoljan över fatet och avsluta med några fina basilikablad. Gott också att hyvla över lite parmesanost före servering.

HUVUDRÄTT:

Parmesanpanerad kycklingschnitzel med basilikasås

Parmesanpanerad kycklingschnitzel.

Parmesanpanerad kycklingschnitzel.

4 personer
Tid: 30 minuter

Lagom lyxig, lätt att göra och fantastisk smak! Den som vill kan servera ugnsrostade potatisklyftor till.

Du behöver:

4–5 kyckling-minutfiléer
1 dl vetemjöl
1 ägg
100 g riven färsk parmesanost
smör
salt och peppar
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika

Gör så här:

Vänd kyckling-minutfiléerna i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist fint riven parmesan. Stek dem frasiga och gyllenbruna i smör, cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg crème fraichen i en skål tillsammans med majonnäs, finhackad vitlök och basilika. Kör till en slät sås med hjälp av en handmixer. Smaka av med lite salt. Servera den kalla basilikasåsen till den frasiga kycklingen och en god grön sallad till.

EFTERRÄTT:

Vaniljglass med mintcrisp

Vaniljglass med mintcrisp.

Vaniljglass med mintcrisp.

4 personer
Tid: 10 minuter

Busenkelt och gott sätt att piffa till vaniljglassen på.

Du behöver:

1 påse Marianne-godis
1 liter god vaniljglass

Gör så här:

Lägg en påse Marianne-karameller i en hög skål (eftersom det skvätter lätt) och mixa till ett krispigt mjöl. Strö sedan mintkrispet över glassen. Servera gärna i festliga glas.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

(36)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar