Annons

Annons

3 goda snittar som passar till alkoholfri cider

I vår lanserar Briska sin första alkoholfria äppelcider med ofiltrerad äppelmust. Tillsammans med Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, har de gjort en modern tolkning av klassiska smaker. Exklusivt för ELLE mat & vin delar han med sig av tre recept.

3 goda snittar som passar till alkoholfri cider.

3 goda snittar som passar till alkoholfri cider.

Att kombinera mat och vin är inte en ny företeelse, men att kombinera mat och cider är desto ovanligare. Speciellt alkoholfri cider. Men med det sagt är det inte en omöjlighet och speciellt inte för Jimmi Eriksson som nyligen blev invald i Svenska kocklandslaget.

Annons

– Vi är relativt traditionella i vad vi väljer att äta och dricka vid högtiderna, därför kan nog många uppleva att det är svårt att kombinera alkoholfritt med påskmaten. Briskas nya cider har en fin sötsyrlig smak som går att matcha med många olika råvaror, såväl fågel som fisk och grönt. Detta har jag experimenterat med när jag tagit fram min tolkning av det moderna påskbordet, säger Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.

För den som vill komponera ihop en egen meny utefter Briskas äppelcider tipsar Jimmi om att använda sig av nötter och brynt smör. Även heta smaker som chili, ingefära och pepparrot gör sig bra till äpple. Han tillägger att man ska vara försiktig med kryddor som salt och socker:

– Salta inte för mycket! Cidern är redan tydlig och mild i smaken.

3 riktiga goda snittar signerade Jimmi Eriksson:

1. Små rårakor med löjrom, gräddfil och citron

Små rårakor med löjrom, gräddfil och citron.

Små rårakor med löjrom, gräddfil och citron.

Klassiska smaker tas till nya höjder genom en personlig och rolig servering. Löjrommen bryter av ciderns fina sötma och ger en högre fräschör.

Till receptet >>

2. Mini-dumpling med rotselleri och hasselnötter

 Mini-dumpling med rotselleri och hasselnötter.

Mini-dumpling med rotselleri och hasselnötter.

Sötman från rotsellerin matchar den fina sötman i cidern. Kan med fördel serveras som en liten dumpling, ett härligt snacks perfekt att servera innan middagen.

Till receptet >>

3. Vit sparris med parmesankräm och mandel

Vit sparris med parmesankräm och mandel.

Vit sparris med parmesankräm och mandel.

En krämig munsbit med spännande smakkombinationer. Den filtrerade musten med äppelsmak upplevs uppfriskande krispig till den krämiga parmesankrämen.

Till receptet >>

(34)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar