Annons

Annons

Södra Teaterns champagnebar har fått ny kostym

Södra Teaterns klassiska Champagnebar har alltid kunnat stoltsera med en fantastisk utsikt, inte minst från terrassen. Nu har interiören fått ett välbehövligt lyft.

Södra Teaterns champagnebar. Foto: David Thunander

Södra Teaterns champagnebar. Foto: David Thunander

Södra Teatern vid Mosebacke torg på Södermalm i Stockholm byggdes 1859 och är en av Sveriges äldsta teatrar. Förutom teatern rymmer byggnaden även flera andra scener, barer och restaurangen Mosebacke Etablissement.

Nyrenoverad champagnebar

Nu har den populära Champagnebaren med tillhörande terass varsamt renoverats med hjälp av arkitekten Olle Rex. En matt petroleumkulör smyckar väggar och tak och man har specialbyggt serveringsbord i mässing och grönt glas. I taket sitter lampor från Örsjö belysning. Nytt för champagnebaren är även den platsbyggda baren, helt klädd i mässing.

Annons

– Hela idén bakom färgvalen kommer från en av Södra Teaterns originalritningar. Från detaljerna som kopierats av originalsnickerier till valet av soffornas klädsel och gardiner är en blinkning till historien. Att även plocka in guld och speglar från teatervärlden var ett självklart val, säger Olle Rex, Rex Arkitektbyrå AB.

Den platsbyggda baren. Foto: David Thunander.

Den platsbyggda baren. Foto: David Thunander.

Möten, event och privatfester

Huvudfokus när renoveringen påbörjades var att skapa en miljö som är lätt att anpassa för olika tillfällen och behov. Baren går att stänga av från den övriga verksamheten, serveringsborden är flyttbara och nya toaletter har installerats för att möjliggöra helt privata tillställningar.

– Champagnebaren har alltid varit juvelen i Södra Teaterns krona, men med detta lyft kommer vi kunna erbjuda en lyxigare upplevelse och en mer flexibel festvåning, säger Ingmari Pagenkemper, VD & konstnärlig ledare på Södra Teatern.

Färgskalan går i petrolblått, guld och mässing.

Färgskalan går i petrolblått, guld och mässing.

Sommartid är Champagnebaren öppen för allmänheten onsdag–lördag. Övrig tid hyrs den ut till möten, event och privatfester. Lokalen rymmer ca 100 gäster vi mingel och upp till 60 gäster för sittande middag. Till lokalen hör en 40 kvm stor terrass med fantastisk utsikt över Stockholm.

Läs även: Bästa uteserveringarna i Stockholm

Champagnebarens terrass.

Champagnebarens terrass.

(134)

Annons

Laddar