Annons

Annons

Spaghetti alla puttanesca med tonfisk

Spaghetti alla puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med krossade tomater, olivolja, vitlök, oliver, kapris och sardeller. Jamie Oliver har även tillsatt tonfisk.

Spaghetti alla puttanesca.

Spaghetti alla puttanesca.

4-6 personer

Du behöver:

500 g torkad spaghetti
1 burk tonfisk i olja (225 g)
2 vitlöksklyftor
1 matsked kapris (avrunnen)
1 burk sardeller i olja (30 g)
1–2 färska chilifrukter
en liten knippa färsk slätbladig persilja
8 svarta oliver på burk (utan kärnor)
mald kanel
700 g passata eller krossade tomater
1 citron
jungfruolivolja

Annons

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll oljan från tonfisken i stekpannan, men se till att tonfisken stannar i burken. Pressa i två oskalade vitlöksklyftor och tillsätt kaprisen, sardellerna och oljan de ligger i. Finhacka chilifrukterna och lägg dem i stekpannan. Titta till spaghettin helt snabbt och rör om i den.

Grovhacka persiljebladen och lägg åt sidan. Låt innehållet i stekpannan koka i 2 minuter, under ordentlig omrörning, tillsätt sedan tonfisken och smula sönder den, och häll i oliverna. Rör i en rejäl nypa mald kanel och passatan eller de krossade tomaterna.

När pastan väl är klar, häll av den och spara lite av kokvattnet. Häll försiktigt ner pastan i stekpannan med sås. Tillsätt det mesta av den hackade persiljan, pressa i saften från en citron, ringla över lite jungfruolivolja och rör om riktigt ordentligt. Häll över på ett fat, strö över resten av persiljan och duka fram.

Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus

(22)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar