Annons

Annons

Svamptoast med parmesan och persilja

Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera 
direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!

Svamptoast med parmesan och persilja.

Svamptoast med parmesan och persilja.

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda 
svampsmaken som annars skulle 
stanna i pannan, glacerar svampen 
och ger rätten bra konsistens.

Annons

4 personer

Du behöver:

200 g blandad skogssvamp, rensad och skuren i bitar
neutral olja och smör till stekning
1 msk finhackad schalottenlök
½ dl vispgrädde
salt och svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
rikligt med riven parmesanost
lite hackad persilja

Gör så här:

Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Tillsätt lök och slå på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja. Servera direkt.

Recept: Markus Aujalays
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson

Andra gillar också:

(2)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar