Annons

Annons

Ugnsstekt revbensspjäll med stjärnanis- och plommonsås

SMAKRIK ASIATISK BUDGETBUFFÉ: Ugnsstekt revbensspjäll med stjärnanis- och plommonsås, kryddat ris, morots- och rädissallad, wokad pak choi med vitlök och chili

 

 

Ugnsstekta revbensspjäll med stjärnanis- och plommonsås

Annons

10 personer Tid: 2 timmar och 30 minuter

 

Fläskkött går ofta att hitta billigt, med ris och med en varm och en kall sallad blir det här en mättande måltid för många.

Genom att hälla vatten i tråget i ugnen mot slutet blir köttet mört och saftigt.

 

2 msk soja

olja

2 1/2 kg revbensspjäll

1 msk fänkålsfrön

1 tsk korianderfrön

2 stjärnanis

salt och peppar

1 tsk färsk ingefära (riven)

6 plommon (urkärnade och grovhackade)

2 kanelstänger

4 msk rödvinsvinäger

8 msk farinsocker

 

Sätt ugnen på 240°. Skär ett kryssmönster i skinnet på köttet med en vass kniv. Gnid in soja och olja över hela köttbiten. Krossa fänkålsfrön, korianderfrön och 1 stjärnanis. Spara 1 tsk av blandningen till plommonsåsen och gnid in resten i köttet. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnssäker form på galler och grilla i ugnen i 30 minuter. Sänk värmen till 160°, häll i 2 1/2 dl vatten i formen och ugnsstek i minst 2 timmar. Ångar vattnet bort under tiden får du fylla på mer. Köttet blir otroligt mört! Dra gärna ut benen före servering.

Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i ingefäran och stek den gyllene, cirka 1–2 minuter. Lägg i plommonhack, resten av kryddblandningen, den andra stjärnanisen, kanelstänger, rödvinsvinäger, farinsocker och 6 msk vatten. Koka i 15 minuter tills blandningen tjocknar till sirapskonsistens. Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med såsen.

 

Av: Jennifer Joyce Foto: Myles New

 

 

Andra gillar också:

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar