Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

God och nyttig råkostsallad

14 sep, 2017 
God och nyttig råkostsallad.
Råkostsallad är ett gott och nyttigt tillbehör. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Den håller flera dagar, upp till ett par veckor, i kylskåp.
Annons

4 personer

Du behöver:

200 g vitkål

1 liten purjolök

2 morötter

1 paprika

1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten

1⁄2 dl socker

1⁄2 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj och finstrimla vitkål och purjolök.
  2. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
  3. Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt.
  4. Häll lagen het över grönsakerna.
  5. Blanda om och låt salladen kallna.
  6. Förvara i kylskåp.

*Tips! Välj vinäger efter smak. Till exempel vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Dubbla eller trippla gärna hela receptet!

Picklad rödlök är ett gott tillbehör.
Picklad rödlök är ett gott tillbehör. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons