Annons

Annons

God och nyttig råkostsallad

Råkostsallad är ett gott och nyttigt tillbehör. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Den håller flera dagar, upp till ett par veckor, i kylskåp.

God och nyttig råkostsallad.

God och nyttig råkostsallad.

4 personer

Du behöver:

200 g vitkål
1 liten purjolök
2 morötter
1 paprika
1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten
1⁄2 dl socker
1⁄2 tsk salt

Annons

Gör så här:

Skölj och finstrimla vitkål och purjolök. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.

Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt. Häll lagen het över grönsakerna. Blanda om och låt salladen kallna. Förvara i kylskåp.

*Tips! Välj vinäger efter smak. Till exempel vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Dubbla eller trippla gärna hela receptet!

Testa även: Picklad rödlök – enkelt grundrecept

Picklad rödlök. Foto: IBL

Picklad rödlök. Foto: IBL

Andra gillar också:

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar