Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fläskfiléspett med chilisalsa

14 apr, 2023 
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på fläskfiléspett med chilisalsa
Perfekt balans råder i denna rätt med fläskfiléspett, chilisalsa och ris. Låt gärna salsan stå en stund så den får mycket smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Fläskfiléspett med chilisalsa

Här råder ingen brist på smak.

Så gör du smakrika fläskfiléspett med chilisalsa

2 portioner

Annons

Du behöver:

250 g fläskfilé
2 msk kinesisk soja
1 tsk flytande honung
2 tsk stark chilisås
1 msk risvinäger
120 g ris chilisalsa
1 stor röd chilifrukt
1 schalottenlök
1 handfull koriander
1 msk risvinäger
1 msk mirin
2 tsk neutral olja

Tillbehör:

Kokt ris

Gör så här:

  1. Börja med chilisalsan. Rensa chilin och hacka den fint. Skala och hacka löken fint. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienserna i en skål och låt dra medan du lagar till köttet.
  2. Skär fläskfilén i mindre bitar. Blanda soja, honung, chilisås och vinäger i en stor skål. Vänd köttet i marinaden och låt dra i 5–10 minuter. Trä upp köttet på grillspett och stek i 2–3 minuter per sida i grillpanna, tills de får färg. Lägg upp spetten på tallrikar, ringla chilisalsa över och servera med ris.

Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons