Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Hoisinkyckling med ris

06 okt, 2023 
AvLinn Grubbström
Recept på hoisinkyckling med ris
Vi har kombinerat hoisinkycklingen med blomkål här men använd grönsakerna du föredrar och ät med en generös skål nykokat ris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Hoisinkyckling med ris

En flaska hoisinsås är en enkel färdig smaksättare som är bra att ha hemma.

Lättlagad hoisinkyckling med ris

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 blomkålshuvud
2 msk olja till stekning
2 kycklingbröstfiléer
3 dl ris
2 dl hoisinsås
2 salladslökar
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär blomkålen i små buketter. Stek dem på medelvärme i hälften av oljan i ca 12 minuter, tills de mjuknat men har lite tuggmotstånd kvar. Lägg åt sidan.
  2. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Stek i resten av oljan i samma panna i ca 10 minuter tills de är genomstekta.
  3. Tillsätt hoisinsås och blomkål till kycklingen. Smaka av såsen med lite salt och peppar.
  4. Ansa salladslöken och skär i sneda bitar. Strö löken över kycklingen. Servera kycklingen med riset.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons