Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Wokade nudlar med kyckling i ostronsås

25 aug, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på wokade nudlar. med kyckling i ostronsås
Woka nudlarna i ostronsås tillsammans med kyckling och grönsakerna du gillar – toppa med cashewnötter och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Wokade nudlar med kyckling i ostronsås

Klassisk kycklingwok med massa smak och härligt grönt!

Bjud på en matig kycklingwok i ostronsås

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
2 lökar
2 paprika
½ broccolihuvud
2 msk olivolja, till stekning
1 dl ostronsås
2 dl färdig grönsaksbuljong
1 tsk strösocker
½ lime
Salt och svartpeppar

Till servering:

250 g nudlar
50 g cashewnötter

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i tunna strimlor. Skala och skär lök i tunna strimlor. Rensa paprikan och skär i strimlor. Skölj broccolin och skär i små buketter.
  2. Hetta upp en wokpanna med olja och stek kycklingstrimlorna på hög värme i 3–4 minuter tills de är gyllene. Tillsätt lök, paprika och broccoli, och låt grönsakerna fräsa i ca 3 minuter. Tillsätt ostronsås, buljong och socker och låt såsen koka upp.
  3. Låt det puttra i 2 minuter, och smaka sedan av med 1 msk färskpressad limsaft, salt och peppar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt rinna av. Hacka cashewnötterna grovt. Vänd ihop kyckling- och grönsakswoken med nudlar och toppa med cashewnötter.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons