Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tagliatelle med salsiccia och salvia

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på tagliatelle med salsiccia och salvia
Servera tagliatelle med en pastasås som fått smak av salsiccia och salvia. En enkel pasta för lata dagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Tagliatelle med salsiccia och salvia

Att använda sig av den färska färsen i korvar är ett utmärkt trick för att få en riktigt smakrik pastasås.

Så gör du tagliatelle med salsiccia och salvia

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g salsicciakorvar
2 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
Salt och peppar
400 g torkad tagliatelle
Salt och peppar

Till servering:

75 g riven parmesan
Salvia

Gör så här:

  1. Krama ur färsen ur korvarna, och stek den lätt gyllene i olja i en djup panna. Skala vitlöken, skär i tunna skivor och stek i pannan med färsen i 8–10 minuter. Hacka salvian och oliverna grovt och vänd båda med färsen i pannan. Stek kort och tillsätt sedan passerade tomater. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite kokande vatten. Låt rätten puttra i några minuter, och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan och några små salviablad. Servera genast.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons