Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Vit sparris med ostronmajonnäs

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på vit sparris med ostronmajonnäs
Columbus Leth
Vit sparris med ostronmajonnäs är rätten du ska bjuda på när du vill imponera. Här möts lena, klassiska smaker i perfekt harmoni.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Vit sparris med ostronmajonnäs

Den feta, fylliga majonnäsen har en liten smak av hav. Läckert till sparris och bröd.

Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g vit sparris
Salt
1 msk smör

Ostronmajonnäs:

2 ostron
¼ tsk dijonsenap
½ tsk salt
1 msk citronsaft
2 äggulor
1 ½ dl neutral olja

Till servering:

1 näve färsk dill
½ ask krasse
Bröd

Gör så här:

  1. Börja med majonnäsen. Öppna ostronen, ta loss dem från skalen och se till att inga skalrester följer med. Mixa ostron, senap, salt, citronsaft och äggulor med stavmixer i mixerkannan eller ett glas till jämn konsistens. Sätt mixern i botten, kör den igen och tillsätt oljan i en tunn stråle medan du långsamt för mixern upp och ner. Smaka av majonnäsen och låt stå kallt till servering.
  2. Skölj sparrisen och skär bort den nedersta, träiga delen. Koka sparrisen 1–2 minuter under lock i en kastrull med 2–3 cm kokande, saltat vatten med en smörklick i. Häll av vattnet. Plocka dillen och klipp krassen.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med ostronmajonnäs, dill och krasse. Servera genast med bröd. Tänk på att majonnäsen måste ätas på en gång, då den innehåller råa ostron.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons